Pagina's

dinsdag 20 april 2021

Reminder DCL en Press'n Seal

In de post waarin in de nieuwe DCL challenge aankondigde waarbij je een achtergrondje met houtnerf moet maken kondigde ik al aan dat ik meteen 'plankjes' had gesneden voor een tweede kaartje. Dit maal in bruin hout. Het is een soort van plantenbakje geworden met vrolijke tulpen. Ook de tekst stanste ik uit het houtnerfpapier en maakte het iets donkerder met de inkt dan de achtergrond zodat het nog te lezen zou zijn. Hetzelfde leuke tekstje als de vorige keer en nog een vrolijke gele tulp aan de binnenkant. De envelop is van de Action.

Stempels: Full of Sunshine - MFT, Budding beauties spring - The Greetery
Stanzen: Full of Sunshine - MFT, Budding beauties spring - The Greetery
Inkt: Versamark, Versafine black - Tsukineko, Distress ink Vintage photo- Ranger, Div - Lawn Fawn, Div - Altenew
Papier: Whisper white - SU, Houtnerf - Lawnfawn, Calm & cozy chevron - MFT
Verder: Glitter drops Yellow bird - Nuvo, Sequins


Ik kreeg veel vragen over het Press'n seal wat ik eerder een keer noemde. Het schijnt een uitvinding te zijn van de man van Jennifer Mc Guire en is eigenlijk een soort van klevende huishoudfolie.  
Ik heb de folie ooit mee laten komen met een bestelling uit Amerika en omdat ik de stukjes meestal ook hergebruik doe ik waarschijnlijk een leven lang met de rol die ik heb. Het is in Nederland verkrijgbaar via Expat winkels en Amazon maar ik kan me zo voorstellen dat deze techniek ook goed te doen is met bijvoorbeeld van die brede masking tape. Je kunt er dan alleen niet doorheen kijken. Ik laat hieronder even zien hoe ik het gebruik als ik een cluster bloemen al één geheel wil ophogen op mijn kaart. Je plakt een stukje van de folie over je diecuts en kunt die dan zo als geheel oppakken, lijm of foamtape op de achterkant doen en weer terug plakken. De folie haal je er dan heel gemakkelijk weer af.  Hartstikke handig! 
De DCL challenge loopt nog tot vrijdag 23 april, je hebt dus nog eventjes de tijd om mee te doen. Klik HIER voor de details. 

Groetjes!

Nicole

11 opmerkingen:

Marjan zei

Een gave reminder, Nicole! De bloemen komen erg mooi uit tegen de houtnerf!
Het Press and seal spul heb ik al diverse keren opgezocht, het is overal steeds uitverkocht helaas. Uit Amerika laten komen is echt erg duur, jammer genoeg.
Hoop dat je al veel beter voelt!

Holly zei

Prachtige kaart!! en super fijn de foto tutorial van de Press en seal om het nu in het echt te zien..Super handig spul!

Ina ( Frysk Famke ) zei

Prachtige kaart Nicole,

Duidelijke uitleg van press en seal.
Misschien lukt het wel met huishoud folie🤔

Ik hoop dat je weer opgeknapt bent.

Groetnis fan Ina xx

Danielle zei

Wat een prachtige reminder kaart voor de challenge. Ik vind je plankjes echt zo leuk!! En dan die vrolijke tulpen erbij. Een beauty weer!!

Daphne zei

Wat een leuk, creatief idee, zo'n planten bak aan de schutting.

bolletjelucky.blogspot.com zei

Dat is inderdaad een kaart vol zonneschijn met die vrolijke bloemen in die leuke plantenbak. Je hebt er weer een plaatje van gemaakt Nicole. Handig spul die press and seal, ik had het nog nooit gezien.
Lieve groetjes Miranda

Rhodé zei

Dat heb je weer leuk gedaan met dat 'hout'. Leuk dat je niet voor zwarte letters gekozen hebt, maar voor een donkerdere tint. Prachtig kaartje!

Nancy zei

Hey Nicole,

Oh, volop lente op jouw kaart!! Mooi!!

En wat een handige folietip... haha, je lijkt tante Kaat wel... (Dat is een dame uit onze gemeente die een hele reekst boeken bijeen heeft gezchreven met huishoudtips. Ze heet Elma Dalhuisen en is Nederlandse maar woont dus bij mij in de buurt)

Liefs,
Nancy

Marfien zei

Mooi, de bloemen en het houtnerf bij elkaar, echt eens een kaartje voor jezelf, je wordt er vrolijk van
trouwens, de boodschap is overgekomen, de zon schijnt nog steeds :-)

Femminde zei

Wat een mooie kaart met houtnerf papier. Ik was weer eens te laat. Maar geeft niet ik heb er wel mooie kaarten aan over gehouden.
De compositie van bloesem en tulpen is mooi geworden. Lekker vrolijk!!
Ik ben ook met je spulletjes aan de gang geweest. Ik mail je binnenkort.
Fijne week!! (en ik hoop dat je niet zieker bent geworden van de *C)
Groeten van Femminde

Cornelie zei

He ik zit een beetje door je blog te scrollen, kijken wat ik allemaal heb gemist. Sham on me.
Zie nu dit berichtje.
Je kunt ook gewoon transfer folie gebruiken. Dat gebruik ik met Silhouette dingetjes. Ook prima om hiervoor te gebruiken!