Pagina's

zondag 2 september 2018

Copic op aquarel

Ik wilde een keer proberen of ik met mijn copics op een waterverf achtergrondje kon kleuren. Ik heb voor de achtergrond de normale distress inkt en aquarelpapier gebruikt met de nat in nat techniek. Alhoewel het achtergrondje echt niet naar mijn zin was vind ik het eindresultaat toch wel mooi geworden. De kleuren van de copics zijn veel helderder waardoor de bloemen er lekker uit knallen en door de highlights met witte en roze verfstiften komen ze echt 'los' van de achtergrond. 

Omdat ik nog wat pit mistte in de achtergrond heb ik zwarte spettertjes toegevoegd. Ik heb de bloemen zelf afgedekt met de masks die ik ook al voor het stempelen had gebruikt en heb toen met Black soot distress inkt vanaf een clearblock gespetterd... Affijn, piepkleine spettertjes op mijn kaart en mijn hele bureau onder! Alles, echt alles onder de zwarte spettertjes! Ik heb toen heel veilig mijn Distressed patterns stempel van MFT maar gepakt... 
Stempels: Layered flowers - Hero Arts, Keep it simple Birthday II - PTI, Distressed patterns - MFT
Stanzen: Stitched rectangles - SSS
Inkt: Distress Inkt Abandoned colal, Mustard seed, Carved pumpkin- Ranger, Memento black - sukineko
Papier: Whisper white dik, Watercolor paper - Stampin Up! 
Verder: Masking paper - SSS

Vrijdag ben ik met Jolanda naar de Knots in s'Hertogenbosch geweest. En hoewel het heel gezellig was vond ik de beurs zelf een beetje tegenvallen. Gelukkig waren de Bosche bollen wel erg lekker!

Groetjes & zonnige zondag!
Nicole

15 opmerkingen:

Jolanda zei

Wat een lekkere knal kaart!!! De beurs viel idd een beetje tegen, niet onze smaak helaas maar toch lekker wat gekocht . Het was gezellig en de Bosche bollen waren heerlijk.

Nelleke zei

Ik kwam voor je kraft en oranje kaartje. WoW wat vind ik deze geweldig. Prachtig hoe de kleuren het doen, genieten. En nu naar je kaart van woensdag. Groetjes, Nelleke

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wauw dat is zeker een mooie fleurige kaart Nicole. Mooi effect geven die Copics tegen de waterverf achtergrond.
Lieve groetjes Miranda

Je@net zei

Prachtige kleuren, Nicole. Vind het een erg mooie fleurige kaart geworden!

GerJanne zei

Hoi Nicole,
wat een gave kaart is het geworden! Echt geweldig met die kleuren! En hilarisch die zwarte spetters, ik zie het voor me!
Jammer dat de beurs wat tegenviel. Maar met Jolanda was het vast erg gezellig! En Bossche Bollen...niet te versmaden!

Mariken zei

Nou zeg, dit is wel een heel geslaagd experiment! Hele gave kaart, de kleuren spatten van het scherm. En wat je zegt, de Knots was weer heel gezellig, met een overdosis aan knipvellen...haha

Gerrina zei

Deze spatte echt van mijn scherm af; mooi die heldere kleuren! Ik zie de spetters al zitten; heb dat ook wel eens...ben dan heel blij met de glazen plaat waar ik tegenwoordig op werk; die is zo schoon :)
Jammer dat de knots tegenviel. Ik ben dit jaar niet geweest, maar ga wel weer naar de PaperPassion; die bevalt al 2 jaar op rij heel goed. Groetjes, Gerrina

Marjan zei

Interessante combinatie met deze twee kleurmiddelen en heel goed gelukt! Mooie kaart, hij knalt echt!
Oehh... die spatjes, ik ken het ... ik pak vaak een pizzadoos die ik voor dat doel heb bewaard, scheelt veel poetswerk. Maar voor spetters heb ik ook stempels, inderdaad wel zo makkelijk :)Jammer dat de beurs wat tegen viel, ik hoorde dat vorig jaar ook al.

Danielle zei

Haha, die spetters zijn zo leuk maar eindigt bij mij ook altijd in spetters.... overal ;-) Wat een prachtige kaart, ik vind ‘m echt zo mooi weer.... ik baalde een beetje dat ik niet met mijn moeder naar Den Bosch kon dit jaar (wij zijn lekker op vakantie) maar zo te lezen heb ik behalve de Bossche Bollen, niets gemist (en gezelligheid natuurlijk....)

Ellen zei

Wat zijn jouw bloemen mooi! Echt lekker knal. En die zwarte spettertjes zijn een perfecte toevoeging. Op de kaart dan hè, over je bureau kan ik niet oordelen ;-) Mariken en ik hebben het zaterdag ook hartstikke gezellig gehad in Den Bosch. Zelfs zonder de befaamde bollen, hihi. Maar je had gelijk: het knipvelgehalte was hoog,

Colien zei

Te gekke bloemen, heel gaaf!
grtz.Colien

The Creative Teacup - Yvonne Spikmans - Van Bruggen zei

Wat een geweldige kaart weer Nicole! In prachtige kleuren.. Echt een kunstwerkje! Ik ga nog even verder spieken :)
P.S. de datum is 12-10, maar dat zie je vast nog ergens voorbij komen ;)

Cornelie zei

Heerlijk spetter stempels, want dat herken ik maar al te goed. Naast m'n bureau en spullen en alles vaak ook m'n kleren, dus dat doe ik niet meer ;-))
Je kaart met de techniek vind ik een vondst en onwijs gaaf geworden. Dit ga ik onthouden, hier hou ik van!
Zo vind ik de combi van Copics en potloden ook zo leuk! Kom er allemaal alleen een beetje weinig aan toe en als ik dan de tijd heb, heb ik géén idee wat ik moet maken...
Geweldige kaart, kleuren en bloemen!!
Doegie!

Rhodé zei

Ik vind je kaart echt prachtig! Lekker 'knal'. Door de verschillende technieken kun je wel blijven kijken naar deze kaart. Echt een topper!

Marit zei

Wat een prachtige kaart!