Pagina's

donderdag 15 maart 2018

Starbucks-gift-card-kaart #2

Sverre zit na een korte vakantie weer in Amsterdam waar hij lange dagen moet maken. Een goede kop koffie is dan altijd lekker. (Er zit een Starbucks bij hem in de straat). Daarom een gezellig berichtje van thuis met cadeaukaart voor een lekker latte! De gift card zit verstopt tussen de twee bovenste lagen en je trekt hem eruit door het dekseltje van de koffiebeker omhoog te trekken. Het idee komt van een filmpje van MFT wat ik zag op you-tube. Het filmpje vind je hier. Onder aan deze blogpost nog wat tips voor het geval je ook een poging wil wagen... 


Stempels: Coffee love - Alteney, Coffee Café - Stampin Up!
Stanzen: Coffee cups framelets - Stampin Up!, Wonky stitched rectangles - MFT, Perfect blend - Honeybee
Inkt: Distress Oxide vintage photo, Distress Tea die, Antique Linen - Ranger, Unicorn Pigment ink- Hero Arts
Papier: Vellum, whisper white, garden green - Stampin Up!, Biscotti - MFT
Verder: Cadeaukaart - Starbucks

Tip 1: Om de 'slagroom' aan het vellum dekseltje vast te maken heb ik mijn Xyron sticker maker gebruikt. Ik heb de plaklaag op de bestempelde kant van de afbeelding gebruikt en toen het vellum eroverheen gelegd. Omdat het een egale laag is, is er geen plak te zien en het zit stevig vast!

Tip 2: Bij het embossen van de tekst heb ik in plaats van Versamark witte pigment inkt (Unicorn van Hero Arts) gebruikt dit geeft bij witte teksten nog een helderder resultaat dan een transparante plakinkt. 

Tip3: Zorg bij je ontwerp dat de sleuf voor de cadeaukaart hoog genoeg zit zodat hij ook goed achter het panel past. Ik heb aan de achterkant rondom repen papier geplakt zodat de kaart niet gaan 'zwieberen' en er iets gemakkelijker in en uit schuift. 

Morgen zouden we eigenlijk naar Alkmaar gaan waarna ik zaterdag bij Cornelie zou gaan knutselen terwijl Alex zou gaan vissen. Helaas is het echt (maar dan ook echt!) geen visweer zaterdag. Change of plans dus. We gaan gezellig winkelen in Antwerpen. Hotelletje, filmpje, lekker eten... ook heel erg prima. En die knutseldate verzetten we gewoon want zoals Cornelie terecht al zei 'Wat in het vat zit verzuurt niet!'. 

Groetjes & alvast een fijn weekend!
Nicole

14 opmerkingen:

Mariken zei

Geweldige kaart voor Sverre van zijn lieve mam! Dat is past echt toffe post! En jullie Antwerpenplan is dikke prima zeg! Veel plezier, lekker shoppen, filmpje, winkel van Elke, keileuk!

Ellen zei

Supergaaf deze kaart waar op ingenieuze wijze een giftcard in verstopt zit! Daar zal Sverre blij mee zijn. Geen Alkmaar, maar Antwerpen. Geen slechte ruil ;-) Jullie gaan vast genieten samen. Goed idee trouwens, Alex aan de koffie bij Cuperus en jij lekker shoppen bij Elke. Ik zou hem maar geld meegeven voor meer dan één kop koffie, kun jij lekker lang rondneuzen aan de overkant, hihi.

GerJanne zei

Sjee wat leuk zeg! Ontzettend gave manier om de cadeaukaart te verstoppen. Wat zal hij opkijken!
Het wordt inderdaad meer winkelweer, dan visweer. Veel plezier in Antwerpen, dat gaat vast lukken. En nu kun je je nog langer verheugen op de knutseldate met Cornelie.
Groetjes,
GerJanne

Rhodé zei

Wat een ontzettend leuk idee om de giftcard zo te verstoppen! De kaart is echt een plaatje.
Gelukkig kon je je plannen nog switchen. Antwerpen, hotelletje: dat klinkt goed! En inderdaad: een andere keer kun je ook nog met Cornelie knutselen.

Je@net zei

Super gaaf gedaan, Nicole. Dat zal Sverre vast er weten te waarderen.
En een weekendje Antwerpen klinkt natuurlijk ook niet verkeerd. Alvast veel plezier gewenst!

Nancy Soetaert zei

Wat een tof idee, eens wat anders dan anders voor een kadobon...
Veel plezier in Antwerpen!
Nancy

Marjan zei

Wat een gave kaart, onwijs leuk bedacht en gemaakt! Die koffieboontjes zo speels eromheen zijn ook erg leuk. Jammer dat de date niet doorgaat, maar samen naar Antwerpen is natuurlijk ook erg leuk.

Jantine zei

Wat een gave cadeaukaart, Nicole en wat een handige tips!
Jammer dat de knutseldate niet doorgaat, maar het alternatief klinkt ook erg fijn!
Groetjes en fijn weekend.
Jantine

Larissa zei

Wat een lief cadeautje voor Sverre, dat is fijn thuiskomen.
Jammer dat de knutseldate niet doorgaat, maar het weer is inderdaad niet echt lekker te noemen. Zeker niet om te vissen.
Maar een weekendje Antwerpen is zeker ook niet verkeerd, geniet ervan!

Colien zei

Heel gaaf, heb het filmpje bekeken, tof idee!!
Veel plezier in Antwerpen, dat wordt vast genieten.
grt Colien

Jolanda zei

Wat een gave kaart! Daar zal Sverre vast blij mee zijn. Elke keer als jij zo’n kaart maakt moet ik denken aan ons Den Bosch uitje en die heerlijke Frappe.
Ik ben benieuwd of je nog in Antwerpen bent beland want hier ligt een laagje sneeuw.

Gerrina zei

Wat ziet deze er prachtig uit; veel dichter bij een echte koffie op een kaart kun je niet komen... Lijkt me ingewikkeld om te maken, maar waarschijnlijk overzichtelijker als je ermee aan de gang bent... Is een welkom kado denk ik :)! Fijn weekend verder!

Margriet Tournier zei

Wat een leuke kaart en lief cadeautje! Daar was Sverre vast heel blij mee.

Cornelie zei

Ik hou hiervan!! Vet leuk bedacht én gemaakt!!