Pagina's

zondag 3 februari 2019

Lentebloemen

Januari en Februari zijn niet mijn meest favoriete maanden. Met al die grijze dagen vol nattigheid, files, krabben en kou verlang ik naar de lente. Ik heb dus gistermiddag mijn stempelset met lentebloemen maar tevoorschijn gehaald. Omdat ik niet precies wist wat ik er mee wilde gaan doen ben ik op het internet gaan struinen en vond daar een prachtige kaart van Debby Hughes met deze set. 

Debby gebruikt hier de techniek no-line waterverf en na een aantal mislukte pogingen had ik die techniek eigenlijk afgezworen. Maar ik vond de kaart zo mooi in combinatie met deze stempels dat ik het toch maar weer een keer geprobeerd heb. De eerste poging was een ramp maar ik liet me niet kisten en met een andere soort waterverf ging het een stuk beter. Uiteindelijk ben ik best tevreden met het resultaat. Ik ga het vast nog een keer proberen maar dan met een kaart die ik zelf heb verzonnen.

Poging 1


Poging 2


Stempels: ''T is je verjaardag - Els Brigé, More Spring flowers - SSS
Inkt: Distress ink Antique linen- Ranger
Papier: Crumb cake - Stampin Up, Classico 5 50% katoen - Fabriano
Verder: Daniel Smith aquarelverf, Prisma kleurpotloden, Sequins, Nuvo drops 

De kwaliteit van de verf maakte hier voor mij echt het verschil. Voor mijn tweede poging heb ik Daniel Smith gebruikt die veel transparanter is. Peperdure verf maar gelukkig verkopen ze voor een paar euro kaartjes met dotjes verf waar je echt best wel wat mee kunt schilderen. Voor een aantal kaarten is dit zeker voldoende. Ik zag dat ze o.a. te koop zijn bij Van Beek in Eindhoven, daar ga ik binnenkort eens even snuffelen want ik vond het toch wel heel leuk om te doen!

Groetjes & fijne zondag nog!
Nicole

19 opmerkingen:

Colien zei

Ja, heerlijk die vrolijke lentebloeiers, mooi!
grtz Colien

Gerrina zei

Wat herkenbaar! Maar moet zeggen dat ik voor mijn eindexamen tekenen me helemaal gericht had op aquareltechnieken, dus voor mij was het meer ophalen en weer doen. Blij dat toch dat dit een lastige techniek is en blij dat je het niet hebt opgegeven; vind 'm mooi!!
Enne nee geen zelfportret; ben alweer wat jaartjes ouder als het 'meiske'van de kaart...maar alles om me heen en een kwast of potlood tussen de lippen herken ik dan weer wel :)
Wij hebben vandaag genoten van het zonnetje; heerlijk vitamine D opdoen en tegelijkertijd een aantal bomen gesnoeid die in Jan/febr moeten gebeuren (meestal een koud werkje) 2 vliegen ineen... Nu nog even met wat stempels in de weer... Fijn weekend verder!

kaneeltje zei

Wat is hij prachtig geworden!

Margot zei

Wauw! Wat prachtig!

Je@net zei

Ooooh...wat een mooie fleurige lentekaart is het geworden, Nicole!

Danielle zei

Ik heb ook zo genoeg van dat ruiten krabben ;-) Gelukkig komende werk alvast niet! En van jouw kaartje krijg ik helemaal zin in de lente. Prachtig gedaan!! Ik ga die verf eens opzoeken, klinkt niet verkeerd. Fijne avond!

Rhodé zei

Prachtig gedaan, Nicole! Dapper dat je doorgezet hebt. Het resultaat mag er zijn.
Ik zie ook erg uit naar het voorjaar. Nog even doorbijten ;)

GerJanne zei

Weet je dat ik dat als eerst bedacht toen ik mijn ontslag in Zwolle indiende? 'Geen autoruiten meer krabben in de winter'. En nu werk ik in ons dorp, kan op de fiets en dat is heerlijk! Je kaart is super. Als ik poging 1 had gemaakt, zou ik denken dat het al aardig gelukt was! Maar ik zie wel verschil met poging 2! Heel mooi!! Ik wil het ook eens proberen, dat no-line coloring...

Sarah zei

Prachtig eindresultaat! De volhouden wint! Ik tel ook af naar de Lente! X

Marjan zei

Goed dat je niet op gaf en kijk eens hoe mooi dit is! Poging 1 was ook al prima, maar de tweede is zeker nog mooier! Wat een verschil de verf dan maken kan! Ik heb alleen Zigs, maar sinds ik Copics heb, ben ik daar bijna aan verslaafd. Dit geeft natuurlijk een totaal ander resultaat, super!

Mariken zei

Geweldig zeg, zo mooi! Je bent een echt kleurtalent, zo gaaf gedaan!

Ellen zei

Supermooi! Ik ben gek op alle bolletjes die je in deze tijd van het jaar in huis kunt halen.

Nancy zei

Hey Nicole,

Verlangen we niet allemaal naar de lente?
Jouw geweldige kaart helpt daar zeker bij, wat is ze mooi geworden!!
En ja, jouw naam op mijn fietskaart van gisteren, grappig wel als je zo jezelf een beetje tegenkomt...

Liefs,
Nancy

Margriet Tournier zei

Wauw, wat een mooie kaart! Je verlangen naar de lente is geloof ik wel vervuld dit weekend. Wat een heerlijk weer hè.

Groetjes,
Margriet

The Creative Teacup - Yvonne Spikmans - Van Bruggen zei

Echt prachtig gedaan Nicole!! Het oefenen heeft wel zijn vruchten, ehhh bloemtjes, afgeworpen! Ook je kaarten hieronder zijn weer een plaatje.. Dankjewel voor je leuke reacties op mijn berichtjes!!

Anneke zei

Supergoed gelukt, wow echt prachtig!

Rosalien Zwackhalen zei

Wauw, wat een gave kaart is dit geworden. Echt super gedaan. :)

martina's kaartjes zei

wauw, wat een supermooie lentekaart is het zo geworden ! geslaagd hoor
grtjs,martina
x

Margriet Tournier zei

Wat een mooie kaart. Het ziet er naar uit naar uit dat de we deze week weer fijn lenteweer krijgen. Heerlijk!

Groetjes,
Margriet