Pagina's

zondag 3 januari 2021

Dutch Card Lovers Challenge #338

Vandaag de eerste Dutch Card lovers challenge van 2021. Ik hoop dat jullie ondanks de maatregelen een fijne kerst en oudejaarsviering hebben gehad. Hoewel het dit jaar echt anders dan anders was vond ik het wel heel relaxed en toch gezellig. De kinderen waren thuis en op eerste kerstdag is mijn vader op visite geweest. Hij genoot zichtbaar van de luidruchtige discussies bij ons aan tafel, een groot contrast met het stille huis wat hij normaal gewend is. Ik denk dat hij het ook wel prima vond om daar aan het einde van de avond weer naar terug te keren! 

Januari is niet mijn favoriete maand. De feestelijkheden en lichtjes verdwijnen maar buiten is het nog steeds donker en grauw. Nog even doorbijten tot de lente... En dan is er niets zo fijn als een leuke challenge ter vermaak en afleiding! Rosalien heeft voor ons een heel leuk filmpje opgesnord met een techniek die ik graag wilde proberen. De uitdaging luid;

Gedeeltelijke masking met behulp van dies.

Ik hoor je denken... 'Huh" ... Maar daarvoor heeft Rosalien een filmpje op het DCL blog gezet dat je kunt bekijken en dan wordt alles duidelijk. Hieronder vind je mijn voorbeeld en als je op het DCL logo klikt kom je op de site terecht waar je alle informatie en de voorbeelden van de andere designteam leden kunt vinden. Daar kunnen jullie ook je creatie linken.




De binnenkant en enveloppe

Stempels: Beautiful Butterflies - SSS, Meadow greens - PTI
Stanzen: Mat stack 3 - PTI, Beautiful butterflies - SSS
Inkt: Memento tuxedo black, Versafine onyx black, Versamark - Tsukineko, Distress Oxide Spiced marmelade, Wild honey, Fossilized amber, Tumbled glass - Ranger.  
Papier: Solar white - Neenah, Masking paper - SSS, Bristol smooth - Talens, Perfect coloring paper - Transotype, Basic black - SU
Verder: Wink of stella - Zig, Copic markers, Sequins


Heel veel succes & groetjes!

Nicole

21 opmerkingen:

Rhodé zei

Mooi gedaan, Nicole! Ook een leuk idee om op de basiskaart een gedeelte te voorzien van dezelfde kleuren. Dat geeft een heel mooi effect.
Januari en februari zijn bij mij ook geen favoriet, maar sinds ik bedenk dat de dagen vanaf nu steeds weer wat langer worden, vind ik het wel makkelijker.

Daphne zei

Wat een leuke challenge en wat heb jij een mooi voorbeeld gemaakt.
Ik dacht inderdaad "huh"?? Maar na het zien van het filmpje snap ik wat de bedoeling is. 😊
Mooi dat randje achter de voorkant, dus op de basis kaart, maakt het sprekend.

GerJanne zei

Ha Nicole,
je feestdagen klinken gezellig en warm. Als je toch de mensen om je heen hebt van wie je houdt, kan dat genoeg zijn. Had je een fijne blogvakantie? Veel andere dingen kunnen doen?
Je voorbeeldkaart is in elk geval heel mooi en de voorbeelden bij DCL ook (snel even gekeken).
Ik vond januari altijd zo'n 'lege' maand, als puber vond ik dat. Toen kreeg ik een zwager die begin januari en een vriendin die half januari jarig zijn en onze eigen Willemijn de 28e en toen vond ik januari een prima maand. Gewoon omdat ik drie leuke dingen in het vooruitzicht had.

Marjan zei

Wat een mooie en gloedvolle uitwerking van de challenge, Nicole! Het laten doorlopen van de tinten van je kaart op de basis vind ik een superidee, heel gaaf!
Fijn als je je vader zo ziet genieten! Ook wij hadden het gezellig, ik kijk er met een fijn gevoel op terug.
Januari ... vaak nattig en grijs, maar wat Rhodé zegt heb ik ook, de dagen gaan weer lengen...

jackelien zei

Hoi wat een prachtige creatie en wat een mooie warme kleuren.
Ga zeker deze techniek proberen.
Groetjes Jackelien

Marijke zei

Een prachtig kaartje met deze kleuren. Dacht zeker eerst he, maar met het filmpje en jullie voorbeelden komt het zeker wel goed! even uitproberen. Is zeker een leuke techniek! Groetjes Marijke.

Marja Sch zei

Wat fijn dat jullie gezellige dagen hebben gehad. Wij hebben het ook fijn gehad samen met onze zoon en schoondochter in Rotterdam en onze dochter en aanstaande schoonzoon via de ipad. Januari is ook niet mijn favorIete maand, wel als het gaat vriezen en we wat echte winter krijgen, maar dat zie ik nog niet gebeuren. Je kaart is heel mooi geworden. Mooie warme kleuren samen met die schitterende vlinders. Ech een leuke uitdaging.

Scraptastisch zei

Een hele mooie start voor het DCL blog Nicole de kop is er af, hihi een nieuw creatief begin en wens je veel plezier met de dames van DCL. Het filmpje is duidelijk en jouw uitvoering een topper! De dagen warm doorgekomen in kleine kring. Normaal gesproken gaat de maand Januari voor mij altijd snel om omdat ik halverwege jarig ben, maar dit jaar weinig organisatie hiervoor, want dat handjevol mensen over de dag vergt heel weinig voorbereiding natuurlijk. Ook laat ik dit jaar de kerstboom langer staan (is toch een neppie) want vind het nog wel erg cozy de lichtjes in deze korte dagen! Maar lekker aan de knutsel Nicole, hihi....happy new Year!!!!
xx Gerie

Colien zei

De beste wensen voor het nieuwe jaar!
Wat een prachtig kaartje voor DCL, echt mooi! En leuke challenge met duidelijke uitleg in het filmpje.
grtz Colien

Ina ( Frysk Famke ) zei

Wat fijn dat jullie zo genoten hebben en ja ik me voorstellen
dat je vader dan ook weer zijn rustige huis jan waarderen.

Wij waren samen met kerst het oude jaar samen met schoonzus en zwager uit gezeten.

Prachtige kaart in deze kleuren, je voelt de zomerzon

Groetnis fan Ina

Kaartenkraam zei

Wat een mooie kleurrijke kaart heb je ervan gemaakt. Er straalt gewoon warmte van uit en dat je de kleuren op de basiskaart in omgekeerde volgorde hebt laten terugkomen vind ik een geweldige vondst.

groetjes van Ank

Blankina zei

Prachtige kaart ..zo mooi van kleur en de vlinders top. Leuke uirdaging trouwens..groetjes Blankina

Holly zei

Wat een prachtige kaart..hele mooie kleuren ... prachtig met de vlinders! Super leuk idee ik ga kijken op het DCL blog en het ook uit proberen!

bolletjelucky.blogspot.com zei

De beste wensen voor het nieuwe jaar Nicole en fijn dat je gezellige dagen hebt gehad.
Je hebt een hele mooie voorbeeldkaart voor de nieuwe challenge gemaakt, mooie kleuren en prachtige vlinders. Ook de binnenkant is weer een plaatje.
Lieve groetjes Miranda

Nancy zei

Hey Nicole,

Welkom terug in blogland na jouw vakantie! Leuke lentegevoelkaart heb je hier al gepost!!
Jouw kaartje is hier vrijdag aangekomen, waarvoor dank. 't Is een super leuke... Ikke blij!
Bij ons waren de feestdagen ook anders dan anders... Kerstavond 1 van de kinderen op bezoek en 1 nog thuiswonend. De andere 2 zaten ook samen met man en 2 kindjes. Mijn mama en haar vriend zaten dan weer bij hun thuis. Wij hebben een scherm-feestje gehad. Pc's aan de tv aangesloten en mijn mama had de tablet van mijn oudste dochter... Zo hebben we kadootjes uitgewisseld en hebben we elkaar toch allemaal kunnen zien...

Liefs,
Nancy

Els zei

Wow wat een super mooie kaart en het filmpje heb ik ook al gezien.
Lijkt me weer heel leuk om er mee bezig te gaan.
Wij zijn met de kerst alleen bij onze dochter geweest en was het heel gezellig en lekker.
Oud en nieuw kwamen de buren even gezellig nieuwjaar wensen en een wijntje drinken. En verder hebben wij ons heel rustig vermaakt.
Het is coronatijd en toch hebben we ons nog geen moment verveeld.
Groetjes, Els

The Creative Teacup - Yvonne Spikmans - Van Bruggen zei

Echt weer een prachtige kaart Nicole! Een goed begin van het nieuwe jaar. En dat voorjaar zit echt in je kaartje, dus komen we extra vaak even op je blog kijken ;)

Laurespage zei

Een prachtig, vrolijke kaart Nicole en leuk afgewerkt met de vlindertjes !
Groetjes, Laurette

Rosalien Zwackhalen zei

Schitterend Nicole met die heldere kleuren. Je kaart springt er echt uit. Verliefd op je kaart. ;)

lostinpaper zei

Happy New Year to you Nicole! Loving your first card for 2021, the colours and those beautiful butterflies certainly make for a happy card!

Diny zei

Wow.....wat een schitterende kaart Nicole....prachtig!
Heb net het filmpje bekeken....leuk!
Groetjes Diny