Pagina's

zaterdag 11 november 2017

Drie x Kerst #3.. MFT - Deer Friends


Deze keer mijn kerstserie gemaakt met deze schattige hertjes van de 'Deer Friends' serie van MFT. Omdat ik met mijn Oxide inkten wilde werken zijn de kleuren wederom niet persé kerstig geworden maar dat is ook wel weer leuk. Bij de eerste versie heb ik een vierkant gemaskerd en geblend met steeds twee kleuren. Daarna heb ik er een nat stencil op gelegd. De inkt kroop via het stencil aan de randen wat naar buiten maar ik vond dat effect juist wel weer grappig. De hertjes heb ik ingekleurd met mijn zig markers. Ik heb er maar meteen twee gemaakt. 


Stempels: Deer Friends - MFT
Stanzen: Deer Friends - MFT
Inkt: Oxide inkt Peackock feathers, Twisted citron, Wilted violet - Ranger, Versafine onyx black
Papier: Watercolor paper - Ranger, Bermuda bay - Stampin Up!
Verder: Clean color markers 060, 072, - ZIG, stencil Holiday Knit - Tim Holtz

Het tweede kaartje is lekker simpel. Niet teveel nagedacht maar gewoon lekker gestempeld. Op het uitgestanste woord zit weer een beetje Oxide inkt. 

Stempels: Deer Friends, Hand-lettered Christmas - MFT
Stanzen: Brushed words Christmas - PTI
Inkt: Oxide inkt  Wilted violet - Ranger, Versamark, Bermuda Bay - Stampin Up!, Aqua mist,cocoa Bean, Green parakeet, New leaf - PTI, Latte - Hero Arts
Papier: Whisper white, crumb cake, Bermuda Bay - Stampin Up!, Amathist Allure - PTI, Plaid patterns - MFT
Verder: Wink of stella - Zig, Glossy accent

Het derde kaartje is geïnspireerd op een kaart van Torico uit het designteam van MFT. De tekst is weer gestempeld met Oxide inkt maar in verschillende kleuren over elkaar met de misti. De hertjes zijn gestempeld met een ombre inkt van Hero arts wat een gaaf effect geeft. Stempels: Deer Friends - MFT
Stanzen: Deer Friends - MFT
Inkt: Oxide inkt Peackock feathers, Twisted citron, Wilted violet - Ranger, Versamark, Vintage ombre - Hero Arts
Papier: Whisper white - Stampin Up!, Amathist Allure - PTI, Plaid patterns - MFT

Dat brengt mijn kerstkaarten tellen op 17 kaarten. Gaat de goede kant op.
De dorpsquiz vorige week was weer een groot succes. Uiteindelijk deden er 125 teams mee dus het hele dorp was zo een beetje op de been. Omdat er ook veel grappige buitenopdrachten waren kwam je overal Nuenenaren tegen die druk in de weer waren met uv-lampjes, aardappelschillen en dominostenen of met nat haar van het zwemparcours kwamen. Petje af voor de organisatie die al maanden in het geheim bezig waren om alles te regelen en verzinnen. Vanavond is het feest met daarna de uitslag... ben benieuwd hoe ver we gekomen zijn!

Groetjes & zonnige zondag morgen!
Nicole

Kerstkaarten teller 2017: 17

18 opmerkingen:

Je@net zei

Wat zijn ze weer mooi geworden, Nicole. Prachtige kleurtjes heb je uitgekozen en wat een leuke stempelset om mee te werken.
Nog een fijn weekend gewenst!

Kaartenkraam zei

Wat een mooie kleurencombinaties en die hertjes zijn superleuk. Al met al prachtige kerstkaarten!

groetjes van Ank

Danielle zei

Wow Nicole, wat super super leuk zijn deze kaartjes geworden!! Echt tè mooi. Ik zou ze zelf houden ;-) De twee met de stencils in het vierkant zijn super origineel, die met alle boompjes vind ik ook al zo gaaf.... goed bezig!! 125 teams, wauw.... dat is een geweldige opkomst!

Colien zei

Gave set en superleuke kaartjes heb je ermee gemaakt!
grtz.Colien

Marieke zei

Oh deze zijn mooi! super gemaakt.

Groet, Marieke

Mariken zei

Jeetje, wat ga jij goed zeg..17, das niet mis. Deze serie is weer zo tof, de hertjes, de mooie kleuren, ik ben hier weg van! Hou ons op de hoogte, ben benieuwd hoe jullie geeindigd zijn...

Margot zei

Wat gaaf! Ik ga ze allemaal pinnen!

Rhodé zei

Jij gaat hard met je kerstkaarten! Ze zijn erg mooi. Leuk, die uitleg erbij. Dat ga ik onthouden en wellicht binnenkort eens toepassen!

martina's kaartjes zei

een leuke, kleurrijke kaart ! mooi resultaat
grtjs,martina
x

Cornelie zei

Ook weer een geweldige serie, wat een heerlijke kleuren en deze set is zo leuk...heb het laten hangen, maar als ik dan dit weer zie. top!! Ik word er blij van!!

Ellen zei

Dit is wel een hele gave serie! De hertjes zijn geweldig en jouw kleurgebruik ook. Spannend, vanavond de uitslag van de dorpsquiz. Ben eigenlijk ook wel benieuwd hoe ver jullie het geschopt hebben :-)

Stella zei

Dat hele dorp van jullie was op de been; wat een geweldig georganiseerde dorpsquiz! Hebben jullie gewonnen?
Je kaartjes....jeminee... mijn mond viel open. Herten doen het so wie so goed bij mij maar dit!!! Nicole ik vind ze SUPER! Wat Danielle al schreef; te mooi om te versturen:)

lostinpaper zei

Absolutely beautiful Nicole!

Marjan zei

Ik vind ze weer helemaal top!! Jij kunt echt toveren met dies en kleur! Leuk dat ze niet zo traditioneel zijn qua kleur, hou ik ook van.
Leuk hoor, zo'n dorpsevenement!

Gerrina zei

Die stempel van het hertje is snoezig! En zoals jij deze hebt gebruikt zo modern en zo niet te zoet! Mooi gespeeld met kleur! Groetjes, Gerrina

Gerrina zei

Vergeet niet al die oppassers die er nodig zijn als de ouders kwizzen of feesten; dochterlief hier had het er druk mee en werd ook nog eens als hulplijn ingezet :)!
Oh ja de dolfijntjes en flamingo heb ik niet zelf getekend, maar zijn stempels van Deepredstamps. Groetjes, Gerrina

Linda Visser - van der Velden zei

Erg schattig en heel mooi gemaakt! Groetjes, Linda

Dotty Jo zei

Beautiful cards, Nicole. Your choice of colours and placement of the different images is perfection, Jo x