Tartellettes aux myrtilles
Heerlijke blauwe-bessentaartjes uit de Savoie. De blauwe bessen had ik in augustus al geplukt bij van Grotel in Nuenen. Met een vriezer vol blauwe bessen waren deze taartjes de perfecte afsluiting van een gezellig diner.
Bodem: 250g bloem, 175g boter, 20g suiker, 1 ei
Vulling: 500g blauwe bessen, 2 eieren, 125g suiker, 200ml slagroom, 20g bloem, Flinke scheut creme de cassis, 50 g suiker om te bestrooien
* Voeg de boter koud in klontjes toe
aan de gezeefde bloem en meng tot een kruimelig deeg. Schep suiker, ei en een
halve el koud water door het deeg en vorm tot een bal. Laat 30 min. rusten in
de koelkast.
* Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet 6 kleine vormpjes (15cm) in en bekleed ze met het deeg. Verdeel de bessen
erover. Klop de eieren met 125 fr. Suiker. Meng hier room, bloem en creme de
cassis door. Schenk over de bessen. Strooi de rest van de suiker erover en zet
de taartjes in het midden van de oven. Bak in 20 tot 25 min gaar en laat
afkoelen.
1 opmerking:
Bedankt voor het recept, Nicole. Sla 'm meteen op!
Heb nog een doosje staan, dus je kunt wel raden wat ik morgen ga maken :o)
Een reactie posten