Pagina's

zondag 6 juni 2021

Dutch Card Lovers Challenge #347


Ik was zelf vandaag aan de beurt om de nieuwe DCL challenge te verzinnen. Ik heb iets bedacht waar je werkelijk echt alle kanten mee op kan namelijk;

Maak mini-slimline kaart


Het formaat hiervan is 6 1/4 x 3 1/4 inch of 16 x 8,5 cm. Je ziet ze momenteel heel veel en ik vind het een heel leuk formaatje om mee te werken. Het voordeel is dat ze in de meeste normale enveloppen passen en niet zo zwaar zijn als een grote slimline kaart zodat je geen extra postzegels hoeft te gebruiken. Je mag de kaart zowel horizontaal als verticaal maken.

Voor mijn voorbeeldkaartjes heb ik twee verhuiskaarten gemaakt voor mijn voorraad. Ik heb eerst wat afdrukjes ingekleurd er daarmee zowel een horizontale als verticale layout gemaakt met wat leuke papiertjes en een tekstje. Supersimpel maar perfect voor dit formaat vond ik zelf.



Voor de binnenkant wat extra papier, een tekstje en nog wat afdrukjes.  De enveloppen heb ik gemaakt met mijn envelope-punch board maar ze passen ook in een gewone envelop.


Stempels: Let's work togehter, Right at home - MFT
Stanzen: Let's work togehter - MFT
Inkt: Versamark, Versafine black - Tsukineko
Papier: Solar white - Neenah, Trail mix paper pack - MFT, Cilantro - Lawn Fawn, Dark chocolate - PTI

Ik hoop dat veel mensen dit leuke formaat gaan uitproberen als ze dat nog niet gedaan hebben. Ik kijk uit naar alle inzendingen! Klik op het logo hieronder om op het blog van DCL te komen voor alle details en  de voorbeelden van de andere leden van het designteam. Je kunt hier ook je kaart linken. Meedoen kan tot en met vrijdag 18 Juni.

Heel veel succes en een zonnige zondag!

Nicole



17 opmerkingen:

Creaellenknutselsite zei

wat een gaaf kaartje met alle leuke kleuren en details
leuke om uit te proberen
groetjes ellen

Els zei

Een super leuke mini-Slimline kaart.en dat huisje vind ik zo gaaf met de dieren die druk bezig zijn met gezellige klusjes.
Groetjes, Els

Kaartenkraam zei

Het zijn schattige kaartjes en door de papierkeuze zo lekker kleurrijk ook. Het formaat heb ik vast wel eens gemaakt. Ik snijd regelmatig gewoon een formaat waar ik 'behoefte' aan heb en let dan niet zo op standaard formaten, voor mij is het uitgangsunt vaak dat wat er op moet en dan bepaal ik het formaat.
Leuke uitdaging!

groetjes van Ank

Danielle zei

Ik vond die stempeltjes toen ze uit kwamen zo leuk, maar dacht waar kan ik die voor gebruiken? Voor verhuiskaartjes, ja natuurlijk!! Super leuke voorbeeldjes voor je zelf bedachte en leuke challenge Nicole!!

Je@net zei

Erg leuke uitdaging en wat zijn jouw twee uitwerkingen mooi geworden.
Ga toch weer eens proberen of ik ook met een uitdaging mee kan doen!

Ina ( Frysk Famke ) zei

Wat zijn ze gaaf Nicole,

Vond de set erg mooi toen ze uit kwamen maar dacht
waar kan ik ze voor gebruiken....en heb al zoveel🙊

En nu....beetje spijt😅

Groetnis fan Ina xx

Holly zei

Wat een lieve kaart~jes en leuke stempels en SUPER mooi ingekleurd...ben je echt expert in!

Rosalien Zwackhalen zei

Geweldige kaarten Nicole. Zo vrolijk en die afbeeldingen zijn ook super leuk. Beetje verliefd erop. Leuke Challenge. ;)

Scraptastisch zei

Heel leuk je gekozen mini slimline Nicole en jij maakt er weer een feestje van ze zijn weer hartstikke leuk!!!
xx Gerie

Trudy zei

Super leuke en schattige kaartjes! En wat een ontzettend leuk formaat kaart is dit! Ik ben van plan er nog een paar kaartjes mee te maken! Scheelt ook weer een postzegel!
Groetjes Trudy

GerJanne zei

Wat een leuk idee, die mini slimline (maar nog groot genoeg). Ik ga zeker meedoen hoor. Dat moet vast lukken.
Jouw kaartjes zijn heel leuk. Knap hoe je weer een tafereeltje hebt bedacht. EN die enveloppen, ga ik ook doen met papier wat ik eigenlijk niet meer als achtergrond wil gebruiken...

Marjan zei

Ik vind je kaartjes weer helemaal top! Vrolijk en kleurrijk en ook de binnenkant werd zo gaaf bijpassend!
Ik probeer ook wel bijpassende enveloppen te maken,maar vaak blijkt het papier te scheuren op de naden. Dus dan liever een standaard envelop, al vind ik het jammer.
Leuk formaat is dit toch!

Margreet zei

Wat een superleuke kaarten heb je gemaakt, Nicole. Ik heb al eens mini slimliners gemaakt, dus wie weet ga ik wel meedoen.
xxx Margreet

The Creative Teacup - Yvonne Spikmans - Van Bruggen zei

Ze zijn alle twee hem erg mooi en de stempeltjes zijn echt heel leuk! Je kunt zo toch aardig wat kwijt op een klein kaartje, leuke challenge Nicole 🌺☕

Rhodé zei

Ah, ik heb 1 van de tweeling gekregen!😉 Echt leuk dat de ene staand is en de andere liggend. Ik kende het modelletje nog niet. En je kunt er alle kanten mee op, zie ik. De papiertjes passen leuk bij de stempeltjes.

bolletjelucky.blogspot.com zei

Je hebt een toffe challenge bedacht Nicole en wat zijn je voorbeeldkaarten weer leuk geworden. Enig met die vrolijk gekleurde strepen en lieve diertjes. Het plaatje is weer compleet met die mooie binnenkanten en bijpassende enveloppen. Ik probeer mee te doen maar kan erg slecht tegen de warmte dus weinig gefreubel hier.
Lieve groetjes Miranda

Marfien zei

Leuke verhuiskaartjes