Pagina's

zondag 23 mei 2021

Dutch Card Lovers Challenge #346

Voor de DCL challenge van vandaag heeft Ellen iets verzonnen wat ik al heel lang op mij to-do lijstje had staan. Namelijk;

Maak een kaart waarbij in de achtergrond duidelijk het bokeh effect zichtbaar is.


Ellen heeft twee duidelijke filmpjes gevonden die uitleggen hoe je dit effect krijgt. Het is een techniek die veel wordt gebruikt in fotografie en het geeft een soort van onscherpe glinstering aan je foto's. Door cirkels over je geblende achtergrond te plaatsen krijg je een soort zelfde effect. 

Ik heb eerst een achtergrondje gemaakt in verschillende kleuren Oxide inkt, daaroverheen heel subtiel wat bladeren gestempeld en daaroverheen met witte inkt de cirkels gezet zoals in het filmpje. Na het drogen bleken alleen mijn cirkels niet echt meer zichtbaar te zijn. Ik denk dat de Oxide inkt niet goed droog was en daardoor in de witte inkt getrokken was. Zorg dus dat je Distress inkt goed droog is voor je een volgende laag plaatst.  Ik heb toen de witte cirkels nogmaals overgetrokken met witte inkt. Nog een tekstje en focal point in de vorm van een vlinder geplaatst en de voorkant van mijn kaart was klaar.




Voor de binnenkant heb ik dezelfde stencils gebruikt maar deze keer in kleur wat cirkels gezet. Het kader was uitgestanst uit de voorkant en had ik nog over. Een tekstje en klein vlindertje maken het af.  


Stempels: 
Delicate leaf - Hero Arts, Beautiul butterflies - SSS
Stanzen: Beautiful butterflies, thin frames - SSS, 
Stencil: Bokeh - The Stamp market, Basic shapes circles - MFT
Inkt: Versamark, Versafine black - Tsukineko. Distress Oxide inkt Broken china, Mermaid lagoon, Twisted citron, Lucky clover, Mowed lawn - Ranger, Unicorn white pigment - Hero Arts
Papier: Bristol smooth - Strathmore, Basic black - SU!, Solar white - Neenah, Zilver metallic - Lawn Fawn

Het is echt een hele leuke techniek om een keer uit te proberen. Als je geen stencil met cirkels hebt kun je deze gemakkelijk maken met een cirkelstans en een stukje plastic of masking papier. Je kunt ook helemaal los gaan wat kleur betreft, gewoon lekker experimenteren en het komt vanzelf goed. Ik ben heel benieuwd naar waar jullie mee komen. 

Klik op het logo hieronder om op het blog van DCL te komen voor alle details, de voorbeelden van de andere leden van het designteam en de techniek filmpjes. Je kunt hier ook je kaart linken. Meedoen kan tot en met vrijdag 11 Juni.

Heel veel succes en een zonnige zondag!

Nicole


19 opmerkingen:

Daphne zei

Ik hou ontzettend van zelf achtergrondjes maken, dus ik ga gauw eens de filmpjes bekijken.
Wat een ontzettende mooie kaart heb jij gemaakt.

Creaellenknutselsite zei

wat een mooi kaartje met de zelfgemaakt achtergrond de vlinder komt zo heel mooi uit, vind het ook altijd leuk om te doen maar meestal kom in niet verder als wolkjes
ga zeker kijken naar de filmpjes en wie weet wat er van komt
groetjes ellen

jackelien zei

Prachtige techniek en er zijn Prachtige kaarten uitgekomen.
Ik ga zeker meedoen.
Groetjes Jackelien

Kaartenkraam zei

Wow schitterende kaart. De kleuren zijn super. Heel mooi ook dat kader wat je er uit hebt gehaald en vervolgens weer hebt gebruikt aan de binnenkant. De zwarte strook en de vlinder knallen er uit en je achtergrond is mooi en heel subtiel 'gedecoreerd' met blaadjes en bubbels!

groetjes van Ank

Scraptastisch zei

Voor jou geen lat te hoog hè Nicole ... wat een prachtig resultaat!!!
Ik ga me er in verdiepen maar of ik zo'n stempelwonder ben??? hihi
Ben je weer helemaal de oude? ik hoop het wel! Fijne pinksterdagen verder,
xx Gerie

Blankina zei

Prachtige kaart en super challenge! Groetjes Blankina

Marjan zei

Supermooi vind ik jouw subtiele achtergrond en dan de strook met de vlinder, een heel mooi contrast! Echt een beauty van een kaart!!
Ik herken het erin trekken van de witte inkt en heb ook heel wat laagjes moeten stempelen op het stencil.

Rosalien Zwackhalen zei

Hij is schitterend Nicole. En ik vindt het juist leuk dat lichte Bokeh effect. Dat probeerde ik ook maar bij mij was de inkt te nat. ;)

Je@net zei

Wauw...wat een pracht van een kaart is dit, Nicole.
En de mooie binnenkant maakt het helemaal af!

Rhodé zei

Jouw uitwerking is ook al zo mooi! En zo leuk hoe je het kader van de voorkant aan de binnenkant weer gebruikt hebt. Prachtig!

GerJanne zei

Een prachtige kaart maakte je! En ik wilde hetzelfde schrijven als Rhode. Echt een heel mooi effect dat dunne kadertje.
Ik ga zeer proberen mee te doen. Heb dit al eens gedaan, dus een kwestie van even mijn geheugen opfrissen..

Danielle zei

Prachtige kleurtjes op jouw kaart! Erg mooi dat je ook blaadjes op de achtergrond hebt gestempeld. En dan dat dunne kadertje uitstanzen, dat maakt je kaart weer helemaal af! Ik vind ‘m erg mooi!!

Ellen zei

Fantastische kaart Nicole, ik vind vooral het contrast met het zwart heel erg goed gevonden. Je bokeh-achtergrond is super goed gelukt, ik herken het mengen van de ondergrond kleur met de witte inkt. Misschien idd een kwestie van ondergrond beter laten drogen voordat je de witte inkt opbrengt maar wat mij waarschijnlijker lijkt is dat de natte witte inkt de distress inkt weer activeert. Ik vind het echter wel mooi om een bokeh van zachte tinten te zien ipv alleen maar wit. Groetjes Ellen

bolletjelucky.blogspot.com zei

Een heel mooi effect geeft die bokeh tecniek en ik vind je kaart een plaatje met die grote prachtige vlinder als blikvanger. Ook de afwerking is weer top Nicole. Hoe voel je je nu, ben je helemaal hersteld?
Lieve groetjes Miranda

Ein Dekoherzal in den Bergen zei

DIE FARBEN SIND SO SCHÖN

WÜNSCHE NOCH EINEN SCHÖNEN TAG
BIS BALD DIE BIRGIT AUS TIROL

Els zei

Een super mooie kaart met deze bokeh techniek en ook de binnenkant ziet er weer zo lief uit.
Groetjes, Els

Holly zei

Heel mooi!..ik heb deze techniek een paar jaar terug gedaan en was heel leuk om te doen is zo'n mooi zacht dromerig effect wat je krijgt!

Cornelie zei

Wauw mooiiiiii!!!!!

Gerrina zei

Super mooi in deze frisse kleuren en gaaf hoe de vlinder afsteekt! Het blijft een gave techniek die er steeds zo anders kan uitzien... Groetjes, Gerrina