Pagina's

dinsdag 5 mei 2020

Bloemen voor Marjan

Vandaag het kaartje dat ik voor je verjaardag van Marjan maakte. Als ik aan Marjan denk dan denk ik aan bloemen. Ze maakt zo een prachtige kaarten en kan geweldig kleuren. Ik heb mijn nieuwe Daniel Smith aquarelverf uit de kast gehaald en hoewel ik nog heel veel moet gaan oefenen was het heerlijk om deze mooie bloemenstempel in te kleuren. Ik heb hem eerst gestempeld in grijze Archival inkt op Ranger watercolor cardstock omdat ik bang was dat zwart te hard zou zijn bij deze zachte waterverf tintjes en heb toen meerdere lagen over elkaar aangebracht. Een beetje geklieder en gespetter in de achtergrond en wat sequins om het af te maken. 




De binnenkant...


Stempels: Floral focus - MFT, Birthday messages - Mama Elephant
Stanzen: Stitched rectangles - SSS
Inkt: Basic grey Archival- SU , Versamark- Tsukineko
Papier:  Distress watercolor cardstock - Ranger
Verder:  Daniel Smith extra fine watercolors, Sequins - Pretty Pink posh

Het nadeel van werken met water vind ik wel dat je papier altijd gaat krullen. Hoewel ik de achtergrond een nacht onder een stapel boeken heb laten drogen is hij nog steeds niet helemaal plat. Heel irritant! Misschien heeft iemand hier de gouden tip voor mij? Ik hoor het graag!

Groetjes & een hele fijne bevrijdings-dag vandaag, geniet van het zonnetje!
Nicole

26 opmerkingen:

Marlies zei

Wat een mooie chique kaart heb je gemaakt. Prachtig gekleurd en een mooie achtergrond. Ook een leuk idee om ook de binnenkant te stempelen. groetjes, Marlies

Danielle zei

Wat een plaatje Nicole!! Echt heel mooi gedaan! Ik vind ‘m inderdaad bij Marjan passen, deze kaart. Mooi gekleurd en die achtergrond is ook zo mooi. Ik heb de gouden tip helaas niet voor je. Ik lees wel even mee later, om te zien of ie bij de reacties staat ;-) Fijne dag vandaag, ik heb mezelf een knutseldagje beloofd!!

Hobby Hoogland zei

Wat een pracht van een kaart , mooie bloemen en ook heel mooi de achtergrond in de kleuren van je bloemen.
Fijne dag.
groetjes Marjan.

Irene zei

Beeld én beeldschoon en precies waar Marjan van houdt Nicole!
Toen ik nog schilderde moesten we het papier altijd eerst opspannen en hélemaal nat maken...is dat hierbij óók te doen???
XxIrene

Stampin with Liz Design zei

Wat een gave bloemenkaart! Heel mooi! Groetjes Linda

Je@net zei

Wat een pracht van een kaart heb je voor Marjan gemaakt, Nicole!

Daphne zei

Nou, jij kan er ook wat van, van dat kleuren, zoooooo mooi deze bloemen.
Misschien met een heattool drogen, zowel de voor als achterkant van je gekeurde project en daarna meteen, dus nog warm, onder een stapel boeken leggen. Het is te proberen!

Scraptastisch zei

Wouw wat een prachtige kaart heb je gemaakt voor Marjan ik probeer ook wel eens wat uit met aquarel verf maar moet ook veel meer oefenen. Ik vind je kaart super gelukt Nicole!
Ik vind dat opbollen van papier ook zo irritant en heb gelezen dat je de achterkant moet nat sprayen en vast plakken met tape op je werk mat....zelf nog niet uit geprobeerd! Je cupe cake kaart van je vorige post vind ik ook heel keigaaf! Fijne dag verder,
groetjes van Gerie

Margreet zei

Wat een prachtige bloemenkaart heb je gemaakt. Heel mooi ingekleurd. Ik heb geen gouden tip voor je, want ik kleur meestal met copics.
xxx Margreet

Kaartenkraam zei

Beeldschone kaart en helemaal in het straatje van Marjan.
Een tip heb ik niet voor je.

groetjes van Ank

Marieke zei

Kijk daar zijn ze dan de bloemen! Super leuk zijn ze geworden, was Marjan vast super blij mee. Ik heb ook geen gouden tip voor je, ik plak het altijd gewoon goed strak op (achtergronden) met dubbelzijdige scorpal tape en dan niet te zuinig lijkt het voor mij tot nu toe goed te doen.

Succes ermee!

Ina ( Frysk Famke ) zei

Prachtig Nicole,

Echt genieten in deze mooie kleuren.

Ik heb zelf de tip gekregen om mixed media papier te gebruiken, ben er niet
aan toegekomen nog. Wel heb ik dikker/zwaarder aquarelpaier geprobeerd en dat
hielp wel. Ik kan zo balen van dat bollende papier....

Geniet van de zon vandaag.

Groetnis fan Ina

Mariken zei

Prachtig kaartje en geweldig mooi, die zachte kleuren! Zit nu lekker achter in de tuin in de zon, het is heerlijk nu. Dat is echt een geluk, dat mooie weer! Fijne dag, geniet van de zon èn de vrijheid! 🌈

Marja Sch zei

Wat een schitterende kaart. Je hebt de bloemen mooi verdeeld over de kaart en er zelfs wat aan de binnenkant gedaan. Echt geweldig om zo'n kaart te krijgen. Groetjes Marja

Holly zei

Prachtige kaart!
ik haal de ingekleurde voorkant als hij erg bol is door de Bigshot..en dan met 2 gladde(nieuwe ) platen..dan is hij meestal meteen mooi plat..
of ik gebruik breed dubbelzijdig plaktape..met daarop Tombow glue..(kun je nog beetje schuiven)om het vast te plakken op de kaart...

GerJanne zei

Hoi Nicole,
het is een supermooie kaart. En het inschilderen is prachtig! Als ik met water en inkt werk, droog ik het met de heattool en laat het nacht liggen, vaak is het dan vanzelf weer plat. Maar als het te nat is wil het wel opbollen. EN ik gebruik altijd dan aquarelpapier. Soms lukt het ook niet hoor, en dan weet ik niet of het te droog of te nat is. Dus eigenlijk heb je er niks aan wat ik allemaal opschrijf.... hahahha... sorry!

Rhodé zei

Je kaart is beauty! Past goed bij Marjan. Ik moet wel lachen om 'een beetje geklieder en gespetter in de achtergrond'. Als ik dat doe, ziet het er niet uit, haha. Volgens mij is het meer 'met expertise en zorgvuldigheid vulde ik de achtergrond'. Je hebt het top gedaan! Ik werk bijna nooit met aquarel, dus helaas heb ik geen gouden tip voor je. Gelukkig zie ik dat je al heel wat tips hebt gekregen om te proberen. Misschien wel leuk om met ons te delen welke tip uiteindelijk het beste resultaat geeft?

Annemarie en Merit zei

Wat een schitterende kaart is dit, echt prachtig ingekleurd die bloemen! Oh irritant is dat hè als je papier gaat krullen.. we hadden dat pas met vellum wat we warm moesten maken en als je het dan op wilt plakken blijft het overal bol staan.. volgens mij is het bij ons uiteindelijk in de prullenbak beland, wat een ramp als je nog al precies bent haha! Maar jou kaartje ziet er top uit en hopelijk kun je wat met de tips die je hebt gekregen!

Groetjes, Merit en Annemarie

Els zei

Dit is een super mooie kaart die je voor Marjan hebt gemaakt en wat mooi ingekleurd met de Daniël Smith Aquarelverf.
Misschien de volgende keer eens proberen om de aquarelkaart met een stukje keukenrol erop plat strijken. Gewoon proberen!

Nancy zei

Hey Nicole,

Wat een fijne kaart alweer... Mooi ingekleurd maar ook de fijne achtergrond valt op!
Ook jouw vorige 'bruggetjeskaart' is super leuk. Al een paar keer tegen gekomen, maar nogn iet gemaakt. Leuke tekststans over het bruggetje! Die hoop ik nog te vinden...

Liefs,
Nancy

Marjan zei

Ik vind het een superkaart, echt helemaal mijn ding en dat heb je goed gezien! Is ook niet te missen, mijn liefde voor bloemenkaartjes! ;)
Heel mooi gekleurd ook, Nicole en een prachtig achtergrondje!

Tip om krullen en bobbelen te voorkomen. Neem een gladde plaat (bijv. van je stansmachine). Maak de achterkant van je papier een beetje nat en tape het schilderstape of washi aan vier kanten vast op je plaatje. Dan houd je een rand rondom over en je papier blijft vrij glad. Strijken wil ook nog wel eens werken.

Gerrina zei

Een kaart die echt bij haar past... En zo mooi gekleurd; zo fijntjes! Groetjes, Gerrina

bolletjelucky.blogspot.com zei

Een prachtige kaart heb je voor Marjan gemaakt Nicole. Zulke mooie kleuren van de bloemen en ook je achtergrond is mooi gemaakt. De sequins geven een feestelijk glimmertje en ook de binnenkant is weer helemaal áf.
Lieve groetjes Miranda

Colien zei

Prachtige kaart voor Marjan, daar is ze vast heel blij mee!
grtz Colien

lostinpaper zei

Absolutely stunning Nicole, love these soft colours together!

Cornelie zei

Super mooi!!